Sirkulært kunstgress til discgolfbaner over hele landet

Sirkulært kunstgress til discgolfbaner over hele landet

Discgolf er en av idrettsgrenene som vokser mest i Norge og baner popper opp i hele landet. På verdensbasis er det i dag ca 13 000 baner, og det bygges over 5 baner hver eneste dag. Dette er en aktivitet hvor man med lave investeringskostnader, konverterer friluftsareal, skog og mark til områder for spennende utendørsaktiviteter for hele familien.

Utkastfeltet i en discgolfbane kalles for en Tee, eller Teepad, og bygges opp som en ramme hvor man gjerne bruker kunstgress som underlag. Dette gir et visuelt fint inntrykk, samt at man har et stødig underlag med veldefinert friksjon.

Med miljøet i fokus har titalls discgolf-eiere valgt å benytte sirkulært kunstgress produsert fra fotballbaner som ikke lenger møter nødvendige godkjenninger i henhold til FIFA. Ved å gjøre dette velger banen en løsning som reduserer utslippet av CO2e (CO2 ekvivalenter) betydelig, i tillegg til å være billigere å både kjøpe og frakte.

Hva betyr dette fra et praktisk perspektiv?

Fra et praktisk perspektiv betyr dette at du med sirkulært kunstgress får et gress som varer i 8-10 år, og som sammenlignet med å kjøpe nytt kunstgress, reduserer utslippet av CO2e for en ny 18 hulls bane, tilsvarende 7600 halvliters PET plastflasker eller en kjøretur med bensinbil tur-retur Lindesnes-Nordkapp… Dette viser en betydelig miljøbesparelser per bane, så er det bare å multipliserer opp antall baner som bygges per år.

Og, ikke minst, det å vise til at dere bruker sirkulært kunstgress, samt inkludere historien hvilken bane gresset kommer fra i informasjonen til deres brukere, setter virkelig scenen når det gjelder å motivere og engasjere besøkende til å tenke miljø.

Hva kan vi levere?

TeBe Sport har levert tusenvis av kvadratmeter til discgolfbaner over hele landet. Vi leverer ruller på mellom 1,8 og 2,0 meter i bredde, hvor lengden bestemmes av størrelsen på deres Tee. Ta kontakt dersom du ønsker mere informasjon om produktet eller vil vite mer hva vi kan bidra med!