Pilotinstallasjon av HallMonitor i Ekeberghallen

Pilotinstallasjon av HallMonitor i Ekeberghallen

Oslo Idrettskrets har gjennom et Pilotprosjekt installert HallMonitor i Ekeberghallen, målet er å prøve ut teknologien for å automatisk telle utøvere og regne ut utnyttelsesgraden. HallMonitor ble enkelt og kjapt installert, og var i gang med å telle utøvere så snart enheten var festet i veggen og strømmen var slått på. HallMonitor har selvsagt sikkerhet og personvern i høysetet, og løsningen er utviklet i henhold til strenge GDPR krav, som gjør at det er ikke mulig å identifisere hvem som befant seg på idrettsflaten.

«Vi har foreløpig kun prøvd den ut en kort perioden, men i tillegg til å være meget enkel og kjapp å installere, så ser den ut til å være ganske nøyaktig»,

Kjetil Moberget, Anleggsrådgiver ved Oslo Idrettskrets.

Med Hallmonitor montert i hallen, vil Oslo Idrettskrets både ha oversikt over hvor mange som faktisk har brukt Ekeberghallen til enhver tid av døgnet, i tillegg til å analysere tellingene over mange uker og måneder for å visualisere utnyttelsesgraden.

Utnyttelsesgraden forteller hvilke tidspunkt idrettsflaten alltid i bruk, når er den sporadisk i bruk og når er den aldri i bruk. «Hallmonitor er et meget godt verktøy for å samle fakta rundt bruk og utnyttelse. Dette er viktig for å få til faktabaserte diskusjoner og tilpasninger, både i mellom halleier, særforbund og politikere», sier Oddbjørn Lindebekk, Daglig Leder i TeBe Sport.