Paller laget av resirkulerte kunstgressbaner benyttes til å skape verdi for breddeidretten

Paller laget av resirkulerte kunstgressbaner benyttes til å skape verdi for breddeidretten

TeBe Sport har utviklet en oppskrift for å benytte materialgjenvinne resirkulerte kunstgressbaner til å produsere opp solide europaller i plastikk. Disse er robuste, tåler høy belastining og er godkjent for bruk til å transportere mat og medisiner.

Hvordan kan man gjøre avhending av kunstgress enda mer sirkulært

Vi i TeBe sport lever og ånder for at bredde- og toppidrett skal ha gode forhold for å lykkes, både sportslig men også økonomisk. For oss er det derfor naturlig å bidra til forbedring av klubbkassen. Vi ønsker å gjennomføre et prosjekt hvor vi utvikler en løsning og en modell for salgsbasert dugnad for klubber og idrettslag. Disse kan da tilby disse pallene til lokale samarbeidspartnere og lokal industri, og tjene penger på hver enkel pall som kjøpes.

På denne måten vil det gamle kunstgresset gå inn i et bærekraftig og sirkulært livsløp, samtidig som det igjen vil bidra til å økonomisk styrke klubber og lag over hele landet. Om ikke dette er sirkulært, så vet ikke vi 🙂

Vi er derfor på utkikk etter klubber og lag som ønsker å bidra til å utvikle denne modellen og som ser dette som en mulighet for å styrke egen organisasjon økonomisk.

Hva kan dette bety for oss som klubb eller lag?

Avhengig av modellen som utvikles, og antall paller som blir omsatt gjennom klubbens salgsarbeid, så vil det være snakk om noen ti-tusen til flere hundretusen per år. Og selvsagt, repeterende kjøp gir repeterende inntekter.

Hva ønsker vi at dere bidrar med?

Vi ønsker at dere, sammen med en eller flere av deres samarbeidspartnere eller lokal industri som er mulige kjøpere av disse pallene, bidrar med følgende diskusjon og inpu

  • Hvordan kan dugnaden gjennomføres? Hva er viktig og praktisk gjennomførbart for klubben og for kjøperne
  • hvordan bør dette markedsføres til både klubber og kjøpere. Hva slags markedsføringsmateriell og informasjon kan vi utvikle som styrker arbeidet til klubbene og forenkler innsalget til brukere av paller.
  • hva er mest praktiske måte å sikre at klubben får betalt for alle fremtidige nye kjøp av paller som lokale samarbeidspartere eller industri står for.

Prosjektet gjennomføres organiseres av TeBe Sport, og vil kreve at dere deltar på en to-tre mini workshops (på teams eller ansikt-til-ansikt dersom det er hensiktsmessig), for å brainstorme, evaluere og forme hvordan denne modellen skal se ut og gjennomføres.

Prosjektet gjennomføres vinteren 2021 / 2022

Ønsker du og ditt lag å delta?

Hvis du synes dette høres spennende ut, og ønsker at du og din klubb eller idrettslag skal bidrar til dette, eller kun ønsker å melde interesse for å være med når modellen er klar, så ønsker vi å høre fra dere

Kontakt oss direkte på +47 41 43 45 42, eller send epost til kontakt@tebesport.no, så tar vi umiddelbart kontakt.