Bærekraftige Milepæler: TeBe Sport ledet an i gjenbruk og materialgjenvinning i 2023

Bærekraftige Milepæler: TeBe Sport ledet an i gjenbruk og materialgjenvinning i 2023

I løpet av 2023 markerte vi et betydelig skritt fremover for bærekraft og sirkularitet, med nesten 40 kunstgressbaner som fant veien til TeBe Sport for gjenbruk og materialgjenvinning. Det representerer mer enn 200 000 kvadratmeter med kunstgress, inneholdende nesten 3 000 tonn sand og 1 500 tonn med SBR, TPE, eller EPDM.

Kunstgress og miljøutfordringer

Kunstgress som ikke håndteres riktig kan bli en betydelig kilde til miljøforurensning. Historisk har utrangerte kunstgressmatter bidratt til spredningen av mikroplast, med kunstgressflater som en av de største landbaserte kildene til denne forurensningen i Norge – kun overgått av bil- og veitrafikk.

Pionerarbeid for gjenbruk og gjenvinning

I 2021 tok TeBe Sport initiativet til å etablere Norges første mottakstjeneste for utslitt kunstgress, med et klart mål om full sirkularitet. Vi ønsker ikke bare å forhindre at disse materialene ender som avfall, men også å sørge for at de gjenoppstår som nyttige ressurser, uten å belaste miljøet unødvendig.

Ved å ta imot over 200 000 kvadratmeter kunstgress i 2023, har vi sammen med våre kunder ikke bare forhindret avfall, men også bidratt til norsk industri og idrettsanlegg ved å tilby viktige råvarer. Dette reduserer behovet for import og støtter opp under en grønnere økonomi.

Vår imapct på miljøet

Vi er dypt takknemlige for tilliten våre kunder viser oss, ved å overlate ansvaret for deres kunstgress til oss. Gjennom gjenbruk og gjenvinning har vårt arbeid i 2023 bidratt til en reduksjon i utslipp tilsvarende

  • produksjonen av 23 000 000 stykk 0,5 liters plastflasker, eller
  • 275 ganger rundt jordkloden med bensinbil, eller
  • produksjonen av 150 stykk Tesla model X, eller
  • produksjonen av 145 000 liter med råolje

Vi fortsetter arbeidet i 2024!

Sesongen 2024 er allerede godt i gang, og vi er opptatt med å finne de beste løsningene for håndtering av vårens kunstgressprosjekter. Med vår innovative in-situ oppsugingstjeneste, ser vi frem til å tilby enda mer effektive og lokale løsninger for gjenbruk.

Hvis du har en kunstgressflate som trenger en ny fremtid, inviterer vi deg til å ta kontakt. La oss sammen finne den mest bærekraftige og kostnadseffektive løsningen for ditt prosjekt. Hos TeBe Sport er vi forpliktet til å være din pålitelige partner for en grønnere fremtid.